Humanium Metal

Utveckling av en skräddarsydd auktionslösning och aktivistplattform åt Humanium Metal — ett initiativ där beslagtagna illegala vapen från regioner som drabbas av dödligt våld smälts ner och används för produktion av fredliga nyttoföremål.

Kund

IM Swedish Development Partner

Byrå

Pocketsize

År

2020

Efter att redan fått i uppdrag att utveckla en ny webbplats åt Individuell Människohjälp, ombads min byrå att bygga en webblösning för deras initiativ Humanium Metal, vars mål är att uppmärksamma frågor om vapenvåld och bidra till att den illegala vapenhandeln upphör genom att smälta ner illegala skjutvapen som beslagtagits i konfliktzoner.

Att skapa en snabb och lättanvänd flerspråkig WordPress-baserad webbplats för Humanium var redan ett fantastiskt projekt att få arbeta med i sig, men den del som vi verkligen älskade mest var att utveckla en helt anpassad auktionslösning, fullt integrerad med deras WordPress-kontrollpanel.

Komplett med funktionalitet för att konfigurera varje auktions utropspris, lägsta budökning och flera bud i följd integrerades allting fullt ut med WordPress-kontrollpanelen i ett lättanvänt gränssnitt där både auktioner och samtliga bud kunde hanteras.

Ett annat inslag på webbplatsen som var extra spännande att ta fram var aktivistplattformen — där besökare kan engagera sig och hjälpa till att involvera Humanium Metal i sitt eget land genom att kontakta representanter och berätta om det imponerande arbetet bakom initiativet.

Att arbeta med projekt som Humanium Metal är alltid oerhört givande — både att få möjlighet att leverera en så flexibel plattform som gör det möjligt för dem att kontrollera alla aspekter av sin webbplats, och att ha en aktiv roll i att hjälpa organisationer som IM i sitt uppdrag att skapa social påverkan — och göra verklig positiv förändring i världen.